Werkwijze

We zijn allemaal anders en dit maakt ook dat therapie maatwerk is. Al direct in het eerste gesprek zul je merken dat ik meteen met jou/jullie aan het werk zal gaan. Er zal bekeken worden wat er nodig is en op basis daarvan maken we nieuwe afspraken.
Kort komt het er als volgt op neer:

Aanmelden

Via het contactformulier op de website, via email, facebook en per telefoon kun je je aanmelden bij Samen in Praktijk.

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek leer je mij en mijn manier van werken beter kennen. Samen gaan we jouw hulpvraag onderzoeken en zien we of er een "klik" ontstaat. Mocht blijken dat ik jou geen passend aanbod kan geven dan zal ik je, naar vermogen, helpen bij het zoeken van geschikte andere hulpverlening.

Plan maken en aan de slag

Samen gaan we verder aan de slag en daar waar mogelijk zullen eventueel belangrijke derden voor jou, bij de therapie, betrokken worden. Dit blijkt vaak erg effectief te zijn, aangezien je natuurlijke netwerk bij je blijft en je op de langere termijn kan blijven helpen.

Als therapeut werk ik vanuit de Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestalttherapie. Mocht het helpend zijn dan zal ik binnen de therapie ook ondersteunend gebruik maken van Een taal erbij.

Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie

Ervaringen vormen mensen tot wie ze zijn, nieuwe ervaringen kunnen helpen te worden wie ze willen zijn.

  • Gelijkwaardige relatie
  • Systeemgericht

Gestalttherapie

Vanuit het "gewaarzijn" van je eigen gedrag, leer je om verantwoordelijkheid te nemen over denken, doen en laten.

  • Zonder oordeel
  • "Contact" staat centraal

Je kan je aanmelden via het contactformulier op de website, via email of per telefoon. We zullen dan kort bespreken hoe je verder wilt gaan met het proces. Mocht blijken dat ik jou geen passend aanbod kan geven dan zal ik je, naar vermogen, helpen bij het zoeken van geschikte andere hulpverlening.

"Nieuwsgierigheid herinnert ons eraan dat we leven. Pas als we nieuwe ervaringen en informatie met open handen, een onderzoekende geest en een hart vol verwondering ontvangen, kunnen ze als echte gewaarwording in ons leven worden geïntegreerd."

Bren├ę Brown

Liever direct contact met mij?

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen.

Stuur een e-mail Altijd vrijblijvend Bel of Whatsapp 06 10 80 02 67