S.A.M.E.N. – Herstel van vertrouwen

Herstel na vertrouwensbreuk

Vreemdgaan

Een grotere schok kun je je niet voorstellen als je ontdekt, misschien wel toevallig, dat je partner een relatie heeft (gehad) met een ander. Je leven staat in één keer stil en alle grond lijkt onder je voeten vandaan te verdwijnen. Woede, wanhoop, verdriet, vertwijfeling, angst, schaamte en schuld zijn gevoelens die als een orkaan door je hoofd razen.

Overspel (in de breedste zin van het woord), maar ook seksuele verslavingen, zijn zeer ingrijpend en zorgen voor een vertrouwensbreuk. Wellicht vragen jullie je af of dit ooit nog goed kan komen.

Herstel is mogelijk

Hoe uitzichtloos de situatie op dit moment ook lijkt, toch geloof ik dat het mogelijk is om door deze crisis heen te komen. Dat vraagt ongelofelijk veel moed en inspanning van jullie allebei. Maar als jullie er beiden voor kiezen om de weg van herstel in te slaan, als jullie (opnieuw) kiezen voor elkaar en voor jullie relatie, dan is er hoop!

Misschien twijfel je op dit moment nog of je dat wel wilt na alles wat er gebeurd is, of is er nog geen radicale breuk met de ander die in het spel was. In dat geval zou ik je willen adviseren om geen overhaaste beslissingen te nemen, maar om hulp te zoeken zodat je de juiste keuze kunt maken.

S.A.M.E.N.- programma

Als jullie kiezen voor de weg van herstel, dan raad ik je aan om iemand te zoeken die jullie daarbij kan helpen en die met jullie mee kan lopen en ondersteuning kan bieden waar het nodig is. Ik heb mij gespecialiseerd in het bieden van hulp bij deze problematiek.

Het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Mijn collega Ferdinand Bijzet, relatietherapeut en trainer, heeft een online programma gemaakt speciaal voor stellen die te maken hebben gekregen met een vertrouwensbreuk/crisis. Aan de hand van video’s, een e-book en opdrachten werken jullie, op jullie tempo en tijd, aan het herstel van jullie relatie.

Dit programma heet S.A.M.E.N. en staat voor:

Stilstaan
Amputeren
Meeleven
Evalueren
Nieuwe kans / Naweeën

Met elkaar of samen met mij aan de slag

Sommige stellen lukt het om samen door deze moeilijke periode te komen en weer verder te kunnen. Als dat niet lukt, wat heel begrijpelijk is, kun je in mijn praktijk terecht voor therapie. Ik werk als therapeut met het programma S.A.M.E.N. en kan jullie extra ondersteuning en therapie geven als aanvulling op het programma en de opdrachten van S.A.M.E.N.

Wil je meer informatie?

Liever direct contact met mij?

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen.

Stuur een e-mail Altijd vrijblijvend Bel of Whatsapp 06 10 80 02 67