Relatietherapie

Zijn jullie op zoek naar relatietherapie in Nijmegen, Wijchen of omgeving? Dan nodig ik, als relatietherapeut, jullie van harte uit in mijn praktijk.

Daar waar twee mensen elkaar vinden en een verbintenis met elkaar aangaan, komen twee verschillende werelden samen. Twee verschillende werelden met eigen behoeftes, verlangens en verwachtingen. Deze op elkaar laten afstemmen is een hele klus en kan de nodige spanningen opleveren. Spanningen die ertoe kunnen leiden dat er verwijdering in de relatie ontstaat. Je voelt je niet begrepen, gehoord of gezien en dit leidt misschien tot de nodige conflicten. Dit alles kan zorgen dat er ook in de ( seksuele ) intimiteit het nodige veranderd is. Dit kan pijnlijk en eenzaam zijn, maar hoeft nog niet te betekenen dat de relatie geen toekomst meer heeft.

“Love isn’t always perfect. It isn’t a fairytale or a storybook. Love is overcoming obstacles, facing challenges, fighting to be together…Love is work!”

Herstel na vertrouwensbreuk Lees verder

Relatietherapie kan hierbij helpen

“Samen in praktijk” wil graag samen met jullie kijken wat er tussen jullie gebeurt. Als relatietherapeut wil ik onderzoeken wat maakt dat jullie er samen niet uitkomen? Hoe verloopt jullie communicatie met elkaar en welke boodschappen zenden jullie naar elkaar uit? Aan de hand van concrete voorbeelden kijken we naar de spanningen die er tussen jullie zijn en worden jullie je bewust van het aandeel dat een ieder daarin heeft. Jullie krijgen zicht op elkaars pijnplekken, verwachtingen en verlangens en leren deze op een vernieuwende wijze in het contact te brengen. Hierdoor leren jullie op een “gezondere manier” met elkaar omgaan en ontstaat er een diepere verbinding.

Tijdens de therapie zal naast de genoemde werkwijze, waar nodig,ook elementen uit de Emotional Focused Therapy (EFT) gebruikt worden.

Herstel van vertrouwen

Wanneer er binnen jullie relatie sprake is van een vertrouwensbreuk naar aanleiding van overspel ( in de breedste zin van het woord), biedt “Samen in Praktijk” jullie de mogelijkheid om hieraan te werken via een online programma, eventueel in combinatie met bijbehorende therapiegesprekken. Lees hierover meer bij Herstel na vertrouwensbreuk.

Voor het verkrijgen van meer informatie over relatietherapie of het maken van een afspraak kun je vrijblijvend contact met me opnemen.

Lees verder over de werkwijze
Vrijblijvend contact opnemen

Liever direct contact met mij?

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen.

Stuur een e-mail Altijd vrijblijvend Bel of Whatsapp 06 10 80 02 67