Wie ik ben

  • Open
  • Persoonlijk
  • Betrokken
  • Direct
  • Oprecht

“Een gezonde relatie begint bij jezelf….”

 Ik ben Barbara Wolff (1973), therapeut bij Samen in Praktijk.  Ik ben getrouwd en moeder van drie zonen en een dochter.  In 1995 ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werk- en dienstverlener.  Ik heb allerlei banen gehad, maar toen ik moeder werd, heb ik me vooral gericht op het moederschap. Naast het moederschap heb ik me altijd op allerlei manieren vrijwillig ingezet. Zo ben ik actief lid geweest in de ondernemingsraad van de basisschool van mijn kinderen en gaf ik leiding aan een muziekteam in een kerk.

Barbara WolffIn 2012 vond ik het tijd worden om mezelf verder te ontplooien. Ik ben toen een Post HBO studie begonnen aan het Kempler Instituut Nederland  voor Ervaringsgerichte psychosociale therapie en Gestaltgezinstherapie. Een systeemgerichte opleiding die NVAGT en EAGT erkend is en mij ook kwalificeerde voor het behalen van het  Europees Certificaat voor Psychotherapie ( ECP).

Naast mijn studie heb ik drie jaar gewerkt in een moederkind-gezinshuis. Mijn taak was om jonge (lvg) moeders met hun kinderen te begeleiden die uit zichzelf onvoldoende veiligheid en/of opvoedingsondersteuning konden bieden aan hun kind(eren) en te weinig netwerkondersteuning hadden om dit te compenseren. Hierin heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met mensen die te maken hebben met borderline, adhd, verslaving en hechtingsproblematiek.

Tevens ben ik sinds 2014 als therapeut betrokken bij het werk van Kostbaar Vaatwerk. Een stichting die hulp, hoop en (h)erkenning biedt  aan vrouwen die een relatie hebben (gehad) met een man die porno- of seksverslaafd is of was en aan echtparen die samen willen werken aan herstel.

Samen met mijn man heb ik de afgelopen jaren meerdere stellen begeleid in hun weg naar het huwelijk. Daarnaast  geef ik graag workshops over onderwerpen als intimiteit, vriendschap en identiteit.

Wat beweegt mij?

Ik ben een vrouw die graag in verbinding wil staan met anderen. Zelf heb ik ervaren dat dit niet altijd een makkelijke opgave is. Situaties uit je leven hebben effect op de manier waarop je in het leven staat. Ze beïnvloeden de manier waarop  je contacten aangaat met anderen en aandacht besteedt aan wie je bent, of wel autonomie en verbondenheid. Ook kunnen ze bepalen hoe je omgaat met problemen.

“We hebben een goede reden waarom we doen wat we doen….echter deze is niet altijd even “gezond” voor jezelf of voor je omgeving.”

Mijn passie is om mensen te leren hoe ze authentiek kunnen en mogen zijn in verbinding met anderen en met zichzelf. Ik wil mensen helpen om met hun kwetsbaarheden te leren omgaan zodat er een gezond groeiklimaat in hun leven ontstaat. Het werken aan jezelf, aan je relatie/gezin is zeer de moeite waard. Uiteindelijk heeft dit namelijk generatie overstijgende gevolgen.

Kenmerkend voor mijn stijl is dat ik persoonlijk, betrokken, duidelijk en oprecht te werk zal gaan. Daarnaast houd ik ervan om mensen uit te dagen en bezit ik de nodige humor. Ik heb  een christelijke levensovertuiging en dit speelt voor mij een belangrijke rol in hoe ik denk en handel als persoon. Mijn  praktijk echter staat open voor een ieder, ongeacht je achtergrond en overtuiging.

Je kunt beter met zijn tweeën dan alleen zijn, want – dat is zeker – samen zwoegen loont. Wanneer twee vrienden samen zijn en een van beiden valt, helpt de ander hem weer overeind, maar wie alleen is en ten val komt is beklagenswaardig, want hij heeft niemand die hem op de been helpt.

Prediker 4 : 9 – 11

Liever direct contact met mij?

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen.

Stuur een e-mail Altijd vrijblijvend Bel of Whatsapp 06 10 80 02 67