Recensie van een student

Na het overlijden van drie naasten, ben ik behoorlijk in paniek geraakt. De dood van een 49-jarige vriendin, een zelfmoord van iemand uit mijn vriendengroep en de plotselinge dood van mijn oma aan kanker, maakte heel veel twijfel en angst in mij los. Ik heb altijd al moeilijk om kunnen gaan met de dood, maar nu realiseerde ik me des te meer dat de dood heel onverwachts en heel onrechtvaardig de hoek om kan komen.
Samen met Barbara heb ik een periode bijna wekelijks gepraat over mijn angst.
Als ik aan onze gesprekken denk, herinner ik me vooral haar ontvankelijkheid: Bij Barbara hoefde je geen sterk mens te zijn. Ik was welkom in elk humeur, in elke staat van zijn, zonder dat ik me hier schuldig over hoefde te voelen. Soms kwam ik als ik me best goed voelde, soms als ik er helemaal doorheen zat.

Barbara heeft duidelijk haar eigen visie. Naar mijn ervaring is zij erg gericht is op het zelfbeeld en het gevoel van eigenwaarde van haar cliƫnt. In die visie zit veel waarheid, maar soms kreeg ik ook het gevoel dat het haar vaste topic was.
De grootste waarde van onze gesprekken, was het inzicht dat ik niet alles op hoefde te lossen, maar dat de angst en twijfel die ik voel in deze periode van mijn leven zijn plek mag hebben. Ook hielp ze me ontdekken dat mijn angst in relatie staat met mijn gevoel van eigenwaarde. Ik leer nu meer over mezelf en over de waarde die ik mezelf geef.
Sommige vragen blijven en sommige angsten ook, maar ik weet dat ik altijd bij haar terug kan komen als het even te moeilijk gaat om het alleen te dragen.

Terug naar alle recensies

Liever direct contact met mij?

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen.

Stuur een e-mail Altijd vrijblijvend Bel of Whatsapp 06 10 80 02 67