Recensie van een man, 21 jaar

Mijn vriendin en ik hadden reeds vijf jaar een relatie samen. We hadden elkaar in de wereld, en de wereld in elkaar. Echter, omdat we op seksueel vlak niet dezelfde visie deelden, kon de spanning soms hoog oplopen. Dit heeft er uiteindelijk zelfs toe geleid dat onze relatie is beëindigd. Omdat mijn vriendin en ik desondanks een oplossing wilden bieden aan het probleem, besloten we in gesprek te gaan met iemand die ons kon helpen. Zo kwam ik bij Barbara terecht.

In het eerste, bewogen gesprek kwam mijn angst naar voren verder te moeten leven zonder mijn vriendin. Angst, waar ik samen met Barbara achter kwam, die voortkwam uit sociale zelfwegcijfering.  Ik durfde geen gesprek aan te gaan, want ‘wie is er nou geïnteresseerd in wat ik te vertellen heb?’ en geen mening te laten horen, want ‘wat ik vind zal geen verschil maken’. Mijn sociale onzekerheid creëerde een masker voor mijn omgeving; ik was die stille, intelligente jongen. Net zoals dat het masker mij een sociale houvast bood, stelde ik mijn relatie te veel verantwoordelijk voor mijn eigen geluk.

Door middel van confronterende vragen, praktische voorbeelden en gedachte experimenten liet Barbara mij zien dat mijn angst berustte op valse aannames. Bovendien stuurde ze me op pad met kleine persoonlijke uitdagingen, en wat bleek: natuurlijk zijn er wel degelijk mensen geïnteresseerd in mijn verhaal en natuurlijk doet mijn mening er wel toe.

Mijn omgeving merkt dat mijn sociale zelfverzekerdheid is gegroeid en dat ik me meer strijdbaar durf op te stellen, wat een groots gevoel geeft. Het fijnste aan de gesprekken met Barbara was dat zij mij niet vertelde ‘hoe het moet’, maar dat ze mij juist aan het woord liet en een begeleidende rol aannam, wat eer doet aan de naam van haar praktijk.

Ik heb het gevoel nu meer mezelf te durven zijn waarbij ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk. En ja, dat voelt goed.

 

Terug naar alle recensies

Liever direct contact met mij?

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen.

Stuur een e-mail Altijd vrijblijvend Bel of Whatsapp 06 10 80 02 67